" "Sesungguhnya (pada semuanya itu) ada tanda-tanda (yang membuktikan keesaan Allah, kekuasaan, kebijaksaan dan keluasaan rahmat-Nya) bagi kaum yang (mahu) menggunakan akal fikirannya...” ((Surah al-Baqarah, ayat 164))

...Baitul Dakwah...

Kasih Tercipta...bersamanya menyusuri jalan....

Mencintai Palestin tanda iman dan taqwa...

Monday, May 10, 2010

Lifeline4Gaza – Break The Siege

Salam ukhuwwah dan mahabbah kerana Allah....

Alhamdulillah, Allah memberi kami kesempatan untuk turut hadir di Perhimpunan Perdana Palestin pada 8 mei 2010 walaupun ketika itu zauji masih dlm program IEEP anjuran UIA kuantan for all staff di puteri resort melaka..tepat jam 5.40pm, kami dr melaka rushing menuju ke stadium malawati...semangat makin berkobar2 untuk sampai awal di sana kerana abah, ma bersama nurul dan adam sudah menanti kami di sana...hujan yg lebat kami redahi, stuck dlm jam tak patahkan semangat kami...untukmu Gaza, kami datang....


with my beloved ukhtie, ummu umar...luv you so much!
according to ummu umar, anak2 perlu melihat apbl ibu bapa menderma....mereka akan mencontohi amalan mulia ini...
hmmm...betul jgk tu, tarbiah kan bermula dr kecil...caiyok my son, caiyok!!

anak beranak bersemangat Jihad...ameen..
takbir...ALLAHUAKBAR...

Menyedari hakikat, isu Palestin adalah isu sepanjang zaman dan kita sebagai ummat Islam yang diberi kesedaran, tidak boleh berdiam diri tanpa melakukan sesuatu kerana Palestin merupakan salah satu dari tiga bumi yg suci yg dipilih oleh Allah dan merupakan tanah yg pernah dipijak oleh Rasulullah SAW ketika israk dan mikraj..tetapi di antara 3 tanah suci itu, Palestin merupakan sebahagian ujian Allah ke atas ummat Nabi Muhammad SAW..

baba ammar wa abi umar.....
umar al-fateh di ribaan ammu hafiz dan di agah oleh atuk nasir..

Sgt berbangga dgn kejayaan HALUAN bersama NGO2 lain yang bekerjasama menganjurkan program Lifeline4Gaza – Break The Siege, dalam rangka untuk mengumpul dana daripada rakyat Malaysia yang prihatin terhadap krisis kemanusiaan ini. Justeru kita di sana bukanlah utk bersuka ria, sekadar mendengar dendangan nasyid2 dr artis2 jemputan, menderma dan kemudian balik dgn hati yg lansung tdk terkesan...nauzubillahi min zalik.... hakikatnya, tidak dapat tidak kita juga punya peranan di situ. InsyaAllah, diharapkan kita mampu melakukan sesuatu demi perjuangan ini...

Kita perlu pastikan minda kita tidak sunyi dari berita perkhabaran jatuh bangunnya ummah dan kita perlu alert dari masa ke semasa dgn keadaan sebenarnya yang sedang berlaku.“ Silence is not an action”. Ayuh, bantu mereka selagi kita mampu! moga usaha kita yang secebis ini diterima Allah SWT sebagai saham di akhirat dan pemberat mizan kita ke syurga kelak.


Mencintai palestin tanda iman dan taqwa....kita mesti mencintainya lebih dari kecintaan kita terhadap tanah air sendiri..Realitinya, inilah Gaza, inilah kekejaman Israel! Jahanam Israel!

KHAIBAR KHAIBAR YA YAHUD, JAISYU MUHAMMAD SAUFA YA'UD...
Tunggu saatnya wahai yahudi, tentera Allah akan kembali...

wassalam....

0 comments:

....Bersaksilah Aku....

....Ya Bunnaya....

'Ammar Yaasir Bin Hafiz Anuar..Lahirnya dirimu di waktu yang telah ditetapkan oleh Sang Pencipta

Terapi Alam